Sunday, May 30

Mengapakah Guru Mencabul Kehormatan Murid Sekarang ?

I am seriously tired. I am, seriously. This whole week has been real hectic. Banyak gila kerja di rumah. We had a small kenduri today. Doa selamat and all for my niece yang dah [Alhamdulillah] after 40 days :)

The week to come is gonna be more hectic-er. Sebab I dah nak sambung belajar for degree. Got documents to photostat. Take a short trip to MMU to register. Beli barang-barang keperluan. Pack-pack, this and that. Sebab classes starts from 7 June. Hmm.

Anyways, back to the topic above. Mengapakah guru mencabul kehormatan murid sekarang ? WOW ! Title yang nampak berkemungkinan untuk menimbulkan kontroversi. Ececeh ! Actually, that is the keyword yang disearch oleh seseorang and terland on my blog.


Setakat I can remember, I tak pernah write anything on guru mencabul kehormatan murid. Hmm. But then kan, I start to wonder. What is the searcher trying to search in the first place ? There are two possibilities . . .
  • Guru mencabul kehormatan murid as in like the raping the kid dan sama waktu dengannya.
  • Guru mencabul kehormatan murid as in like not respecting the kid dan sama waktu dengannya.
Hmm . . . Yang mana satu ekk ? Anyways, apa-apa pun I tiada comment to the issue. Sekarang ini ramai jer going around raping. And yang pasal respect . . . kalau the student respect the teacher dapat larh balik the respect from the teacher. Kan ?

Ad : Don't forget to join contest Hidup Untuk Memberi. Hadiah Acer Aspire One untuk 2 orang pemenang. Tarikh tutup - 31 Dec 2010. Hurry up and join now !

4 comments:

~Blabberina~ said...

msuk MMU mana ni? my bro dpt Melaka,but tolak..tension tul

zulkbo said...

salam..
susah nak jawab ni
guru pun manusia..
mungkin kerjaya yang
di pilihnya sekadar
memenuhi naluri mencari
wang nafkah..bukan mendidik

Syafiq Kadiran said...

adeh....ade plak orang camtu...boley kantoi lak tu..adoi~~~

Long Haffiz Long Hassan said...

hahaja..
kontroversi tul keyword tu eh..