Sunday, May 9

Mengapa Anonymous Ialah Anonymous ? [Part 1]

Setelah habisnya hujah-hujah saya tentang siapa itu Anonymous, Anonymous yang baik dan seterusnya Anonymous yang jahat ; kali ini SakiraLicious ingin sum it up mengapa Anonymous choose to be Anonymous. Mengapa dorang tak ingin meng-identify-kan diri mereka yang sebenar. Dan sama waktu dengannya.

Kalau dilihatkan dari segi Anonymous yang baik, mereka choose to leave critics yang membina tanpa meninggalkan sebarang identiti tentang diri mereka yang sebenar.

This is mostly because in their point of view, their experience in blogging world takde larh sehebat mana. Which indirectly leaves them having no confidence to come face-to-face about their perspective atau pandangan about a certain blog with the respected blog authors.

These Anonymous's are afraid that they will be dilabel as 'berlagak pandai', dicaci, dibuli, dan sama waktu dengannya apabila meninggalkan critics at the visited blog. They will be even more afraid to leave a critic with their real identity in those blogs yang sudah dikenali ramai.


They want to expresskan their thoughts. They are afraid to reveal their true identity sebab takut their thoughts cannot be excepted. They takut the bloggers will bring them down. So, what they finally do is go by the name of Anonymous.

Note : Stay tune at SakiraLicious to read every single thing I have to say about Anonymous. 

Ad : Don't forget to join contest Hidup Untuk Memberi. Hadiah Acer Aspire One untuk 2 orang pemenang. Tarikh tutup - 31 Dec 2010. Hurry up and join now !

10 comments:

joegrimjow said...

mantap jugak ni ranking alexa
huhu

princeduyong said...

manusia mati tinggalkan nama...ye ke..?

rossoneri said...

huhu kita lom kena dgnn An yang jahat, cuma spam je lah menyibuk.. kalo ada An pun,kwn kita gak sbb dia xada blog...

Kapten said...

tak berapa setuju gak

kalau anon jahat mereka choose to be anonymous sebab mereka nak protect diri sendiri

tp

kalau anon baik mereka bg kritik dengan cara anonymous bukan sebab mereka tak ada kredibiliti. aku tgk banyak jugak komen anon2 baik ni bagus2 lebih bagus drpd pemilik blog tu sendiri.



Latest: Santai Ahad: Mandarin Oriental

Hot!: Ciri Wanita Idaman Lelaki

AZRI HAKIM AZMAN said...

hye..nice blog..i dh follow u

NICK IRFAN said...

blog awk slalu di komen oleh anoy ke? blog sy rasanya xde lagi.... tp klu anoy komen yg membina ok la klu dia kutuk aduh... hehe

bH said...

but i really need anonymous because i prefer to comment with name and url=)

yastro said...

Singgah disini.. sbb x leh conteng kt s/box!! BTW sy bukan anonymous...hehehe

Hasrol Nizam said...

oh anonymous..agak2 ada ke anon yg komen entri ni ek?

milimilo said...

stakat ni,comment dr anon yg baik2 selalunye kawan2 sendiri je yg xde blog.kalo anon jht belom pnh dtg blog tu.heeee