Tuesday, May 4

Contest : Hadiah Birthday Untuk Alisya.

Contest Hadiah Birthday Untuk Alisya nama diberi,
Big contest yang ku tunggu dari Eyriqazz berhari-hari.
Idea untuk isi contest saya mencari,
Bagi Eyriqazz memilih hadiah terbaik buat Si Puteri.


This is my second time joining a contest yang dianjurkan oleh Eyriqazz. The contest is pretty simple. All you gotta do is cadangkan what is the best hadiah birthday yang patut diberi oleh Eyriqazz and his wife to his daughter who's gonna turn 1, next month. And why, of course !

Apa ?

So, setelah ku fikir secara dalam-mendalam - I think hadiah birthday yang paling ideal to be given to Alisya for her first birthday is . . . an interactive toy !
Ohh ! Bukan interactive toy di atas itu yer. No-no-no ! Benda alah itu, aku yang dah berumur 21 tahun ini pun tak dapat solve-solve lagi. Pfft. It is an interactive toy, tapi untuk orang besar-besar. Ini sesuai for Alisya's parents :)


Haa . . . nampak tak my cute models yang tengah berposing macam-macam di atas itu ? The toys that they are playing with are called interactive toys. The toys which not only entertains but also teaches your child at the same time !

Kenapa ?

First five years of a child's life are the most critical. Providing a sensory-rich environment is really penting in a child’s development. Why ? It is through the senses that they gain most of their information.

With the toy yang telah I suggest above, Alisya will not only be playing but learning at the same time ! She will be using three of her senses and you can consider Alisya will be learning three different things with an interactive toy. Vision, hearing and touch. Main sambil belajar. Great isn't it ?

Conclusion . . .

Interactive toys ini terdapat macam-macam. Ada yang ada music and ada yang takde. But both is really helpful for a child's development. I ada usha-usha sikit at Toys R Us, and fuhhh ! The prices for these interactive toys boleh tampung makanan I for a week !


Post yang saya paling suka di blog Eyriqazz ialah : 7 Tips Untuk Tingkatkan Trafik Ke Blog (of course !). Why ? Find out here.

3+1 orang saya nak tag untuk mencuba contest ini ialah :
Best of luck, okay ? :)

Ad : Don't forget to join contest Hidup Untuk Memberi. Hadiah Acer Aspire One untuk 2 orang pemenang. Tarikh tutup - 31 Dec 2010. Hurry up and join now !

12 | c r i t i c s |:

Amanina said...

zaman kanak2 dulu, takde toys macam ni. haha

Eyriqazz said...

wah,kreatif...semua penyertaan agak mantap termasuklah sakira...dushh...peningla membuat keputusan nanti...

Thanks for join...

P/s :tahniah,anda peserta kedua yang hantar..jadi RM10(akaun Maybank) atau top up pilihan menjadi milik anda..e-mailkan detail pilihan di iman1237@hotmail.com ya?

Tahniah sekali lagi...Anda masih berpeluang untuk menang hadiah utama dan juga hadiah surprise jika menepati syarat-syaratnya.."

Sharinginfoz said...

all the best... memang onizuka tengah naik sekarang...

Lirik Lagu: Yuna

Aidi-Safuan said...

aih, dah 21 tahun pon xreti nak selesaikan rubik lagi? aidi safuan time umur 3 tahun da berjaya setelkan dah. mudah je tuh. :p

CikLilyPutih said...

good luck!

Matjoe said...

good luck jugak

Sakira said...

@7158888003392248098.0
Taw xpe ! :)

Sakira said...

@2170124033185020285.0
Whoaaa ! Thanq-thanq :)

Sakira said...

@1526805658805189298.0
Thanq ! And yep - that's true.
Eyriqazz is gonna be one of the tip-top blogger, InsyaAllah :)

Sakira said...

@1252717613551765235.0
Wahhh ! 3 tahun dah dapat settlekan ?
Salute ! ;)

Sakira said...

@3564608323257202929.0
Thanq ! :)

Sakira said...

@8410497281901882196.0
Thanq jugak ! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...