Wednesday, May 19

Umur 15, 19 Dah Pandai Tanam Baby.

Kelakar larh baca news nowadays. Macam-macam ! Berkhalwat sebab nak memuaskan nafsu, bila ditangkap takleh nak bayar denda. Buat seks sewenang-wenangnya and bila dah ada baby, tanam-tanam.

It's already 2010 for goodness sake. Start acting smart, not dumb ! Dah terlanjur, kahwin je larh. Or just give the baby to someone else. Yang nak pandai-pandai tanam tu, asal ? What wrong did the baby do ?
MELAKA : Satu pasangan kekasih remaja menjadi pasangan pertama di negara ini didakwa atas pertuduhan bersama menyembunyikan kelahiran seorang bayi lelaki dengan mengebumikannya di satu kawasan di tepi sungai di Batu Berendam pada 12 Mei lalu.

MALU . . . Muhammad Safiuddin dibawa keluar dari Mahkamah Majistret Alor Gajah untuk dibawa ke Mahkamah Majistret Ayer Keroh, semalam.

Tertuduh, Muhammad Safiuddin Mohd Zahari, 19, dari Taman Melaka Baru, dan teman wanitanya yang juga juvana berusia 15 tahun mengaku bersalah di Mahkamah Majistret di sini, semalam terhadap pertuduhan itu.

Pada prosiding bermula jam 3.05 petang itu, tertuduh lelaki berpakaian baju-T warna merah jambu dan berseluar panjang hitam, manakala pasangannya berbaju jaket hijau dan memakai seluar trek kelihatan tenang mendengar pertuduhan dibacakan jurubahasa mahkamah di hadapan Majistret Muhamad Faizal Ismail.

Sejurus pertuduhan dibaca dan diterangkan, Muhammad Safiuddin yang berada dalam kandang pesalah bertanya apa dimaksudkan dengan ‘minta dibicarakan’ atau ‘mengaku bersalah’.

Jurubahasa kemudian menjelaskan jika mengaku bersalah, mahkamah tidak akan menjalankan perbicaraan dan terus menjatuhkan hukuman, manakala jika tidak mengaku bersalah perbicaraan akan dijalankan. Juvana itu yang berdiri di luar pula mengaku bersalah sejurus ditanya jurubahasa.

Full news ; here.
The dude is just 19, and the girl 15. Boleh pula dorang tergerak hati untuk menanam the baby. This is why semua perempuan dianggap bodoh ! Sebab nila setitik, rosak susu sebelangga. You are just 15 girl ! What the hell were you thinking ? Ohh, geramji. Marah aku baca news macam ini.

Yang paling geram is when I baca the last paragraph of the news . . .
Ibu Muhammad Safiuddin kelihatan cuba menenangkan anak lelakinya itu sambil berpelukan, manakala juvana terbabit yang duduk di samping ibunya kelihatan menutup muka dengan tuala kecil berwarna biru.
Hello, ibu ! Asal nak peluk and menenangkan anak lelaki you yang telah buat salah ? The boy is so ashamed and you pula - tidak. Begitu ? Ohh my. Geramnye.

But then kan . . . tertimbul one persoalan in my kepala otak. Baby itu siapa yang punya ? Adakah ia hasil daripada the two teens ? Or someone elses one and dorang tolong tanamkan ? MyMetro, your news is not full.

Ad : Don't forget to join contest Hidup Untuk Memberi. Hadiah Acer Aspire One untuk 2 orang pemenang. Tarikh tutup - 31 Dec 2010. Hurry up and join now !

11 comments:

kitatauke said...

ikot hukum islam kan...byk masalah yang boleh diselesaikan...

Omaw Rozduan said...

ni bukan manusia.
ni lebih hina dari binatang.

binatang pun tahu sayangkan anak weh.

amar haziq said...

moral of the story..
hindarilah seks bebas..

jenguk2 lah blog saya k;)
http://amarhaziq-ceritasaya.blogspot.com/

ainhamzah said...

dear..
dont say that to his mommy..
yeah, i noe how u feel..
but then don't forget she's his mom..

who else will support him..
but seriously, that girl is super duper crazy!!!!

Ery Farieha said...

haah kan
baby sape?
baby dorg kot?
kalo baby org len,wtpe sibuk nak tanam?

shafiq said...

kecik2x dah pandai buat benda macam ni..


My latest entry : Ini Budak Lelaki Suara Macam Lady Gaga

Roronoa Zoro said...

kasih ibu... sejahat mana anak dia.. itu adalah anak dari kandungan dan hasil minum susunya.. manakan sanggup dibuang anak setelah dikandung 9 bulan...

hanya yg otak xdak dan yang xdak iman je yang sanggup buang anak.. diorang nie umpama manusia zaman kegelapan.. nauzubillah..

p/s: salah silap aku sila perbetulkan..

jane said...

ni la budak2 zaman sekarang
buta nafsu!

tengoklah ...
dunia dah kembali ke zaman jahiliah

et said...

huhu.derang neh kan.xde perikemanusiaan ke hape?

atreyu strange said...

The baby is theirs. It was reported that the girl came home drenched in blood. That's how her parents found out.

Anyway, I think I can understand why the mother weeps and/or hugs her child. Maybe she has regrets for not paying enough attention to her son all this while? Maybe she felt emotional for letting this happen to her son when she, as a mother, could have done something to stop this from happening. I totally get it why you can't accept his mum hugging him because we are not mums yet.

Yes, they are wrong to bury an innocent baby. But what can you expect when they feel that the society might as well judge them if they had come cleaned earlier and said, "Mum, i'm pregnant." Honestly, if you meet a 15yo girl, pregnant, unwed, what's your perception? Instead of moral support, most of us would turn away feeling disgusted.

They will be paying a great debt to God now for they have sinned. But babe, we can always do our part as human beings and lend them support to get them back on the right track.

Cheers!

zuana's dear diary said...

nsi dh jadi bubur laaa derrrr~