Sunday, May 16

RedMummy & Si Anonymous.

Daripada siapa itu Anonymous kepada jenis-jenis Anonymous [Part 1, Part 2], dan mengapa Anonymous ialah Anonymous [Part 1, Part 2] . . . finally I come to membekalkan beberapa contoh bloggers yang menghadapi Anonymous attack. Ini adalah solely based on pemerhatian saya yang tersendiri. Kalau ada silap and salah, tolong tegur.

Remember the day RedMummy made it into the news ? Yeah, the one in MyMetro. After that article from MyMetro, people berpusu-pusu masuk ke dalam blog RedMummy to see, to know, and to read what she blogs about until she can earn RM 10,000 within a month at times. Repeat, at times.

And of course, ada jer orang yang tak berpuas hati terhadap kejayaan RedMummy ini. And when this happens, tukar larh orang itu sebagai an Anonymous to leave a hatred comment at blog RedMummy.


How is Joe an Anonymous ? Joe adalah nama samaran yang digunakan untuk meninggalkan comment di blog RedMummy. Plus, without providing a link back to his/her blog address. But, there are possibilities for Joe to not have a blog.

Pilih bulu ? Tolong larh. But then kan, I like the way RedMummy replied back to the Anonymous. Chillax betul. Walaupun RedMummy was nice enough to reply back like that, si Anonymous ini masih tidak berpuas hati and meneruskan lagi meninggalkan hatred comments in RedMummy's blog-post.


"Nama cam brother tapi e-mail add cam sister lak." Suka gila ngan that statement. So, there is undeniably possibilities untuk Joe the Anonymous actually be a girl named Nur Hida, kan ? Cheh ! Dah jadi cam penyiasat pulak I ni ! :)

Note : Stay tune at SakiraLicious to read every single thing I have to say about Anonymous. 

Ad : Don't forget to join contest Hidup Untuk Memberi. Hadiah Acer Aspire One untuk 2 orang pemenang. Tarikh tutup - 31 Dec 2010. Hurry up and join now !

7 comments:

et said...

oh,ayat si manusia joe itu agak kureng ajar.xpuas hati ke? sadis.

Aidi-Safuan said...

hahaha...anonymous. takyah dilayan patotnyer.

Hazzy Ishak said...

penyamaran yg tak menjadi

Whitey Mommy said...

memang kurang ajar sangatkan? memang manusia mcam tu...tak leh nampak orang senang...mana tahu nama nor hida?

Nidza said...

terer ar redmummy

cikmin said...

apsal eh..bila nak komen unsur kutukan mesti nak menyamar..kalau lelaki macam takde telur je..begitu jugak sebaliknya.. :P me dah 2 kali dapat cik/encik anoy..

Sir Marcello said...

bagus r...red mummy tak melatah...siap bikin si joe panas jer..hahaha