Sunday, February 21

Changes.

If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Mary Engelbreit

Yes, changes. Kalau korang perasan I have changed quite a number of things on my blog currently.
  1. My layout.
  2. My blogspot address.
  3. My blog title.
Aku memang dah bagitau dah in  My Layout Is 150% Me, yang aku ni gila layout sikit. Suka mencoding itu dan ini. And I've told you, I nak try how is the feeling of having a 2.0 layout in Blogger. So, yeah. Tukar lagi sebab tak puas dengan my 1st attempt on 2.0 layout.
Sebab teroverexcited sangat dengan this 2.0 layout, aku terlupa nak screen-capture my 1st attempt tu ! Adoyaiii. Tapi those yang singgah-singgah sebelum ni, (during my 1st attempt on 2.0 layout) akan remember larh kott of how buruk it was. LOL !

My blogspot address. Hmm. Dah larh panjang, membelitkan lidah pula tu kan - http://my-scribblesss.blogspot.com ? I, myself tak berapa suka dengan how my blogspot address before this was like. Kinda leceh untuk type it out. Pasal tu I was thinking nak tukar apa, nak tukar apa and then finally came out with http://sakiralicious.blogspot.com.

Mula-mula aku ingat nak wat http://justshak.blogspot.com, tapi tak tau kenapa tak terbuat yang itu. Macam-macam address dah aku pikirkan in my head before I tukar to this actually. So, korang tak payah larh terkejut kalau pasni I tukar my blogspot address again. Haha !

Why change Scribbles into SakiraLicious ? Hmm. Sebelum ni ada sorang kawan of mine pernah terangkan; yang licious ni konon-konon something that says or revolves about someone or something. Like bootylicious or candlelicious. So SakiraLicious is something that revolves only around Sakira. Fullstop.

I know sometimes I post up my forwarded e-mails, current news from myMetro, music, & etc. All tu kan in a way, revolves around me ? I baca or I tengok or I experienced . . . pastu I blog it up here nak share ngan korang. So yeah, SakiraLicious it is.

Kesimpulannya, I didn't like how my layout looked like, how my blogspot address was typed out like, & of course how my blog title was displayed like. So, I changed it because I can't change the way I think about it. Like how the quote sounds like above ;)

Note : I know the pictures in all my previous posts has the 'http://my-scribblesss.blogspot.com' blogspot address on it as my copyright. I'll just leave it as it is cause I malas nak tukar. Haha !

3 | c r i t i c s |:

fitri oh fitri said...

wah, nak buwat sendiri punya layout blog. xreti,




http://fitridzulkifli.blogspot.com

Nabiel said...

wahh~
bt sndiri ke nie?
cayalah=)

Sakira said...

Fitri : Mula-mula saya tak reti gak.
Cuba-cuba-dan mencuba and berpuas ati, walaupun tak sehebat some layouts out there :)

Nabiel : Sendiri + some random codings dari a layout yang I nampak on the net.
Nak buat sendiri start with nothing, memang x reti ohh ! Haha :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...