Tuesday, February 23

Manfaat Blogwalking.

Manfaat ; ayat tak leh blah kan ? Tetapi, itu dia ! Memang korang akan dapat a lot of manfaat daripada berblogwalking. This post is not gonna story you about apa itu blogwalking or tips on blogwalking. Sebab all those info's korang boleh dapatkan di blog Encik Eyriqazz, bertajuk :
This post is also not gonna menceritakan to you about all the manfaats we could get from blogwalking, cause you can just retrieve it from Encik Eyriqazzz's blog or Google it up. All I'm gonna tell you is what I've witnessed during my blogwalking hour with the proof of a solid picture.

Analytics for 22 Feb 2010 from Nuffnang

Yes. Dalam sehari I dapat 119 unique visitors. Unique visitors are important for bloggers to naikkan our page rank, bukan ? And unique visitors are also important untuk menjana our duit through Nuffnang-Innity-Advertlets,  bukan ?

Conclusion, there are many manfaats you can get from blogwalking. Blogwalking is really  important and good for the health of your blog. So, apa yang korang tunggu lagi ? Jalan cepat daa !

Note : Aku tau unique visitors aku per day is just ciput, but oh well . . . Sikit-sikit, lama-lama, jadi bukit ;)

22 comments:

miera said...

tahniah :))

wanie said...

119 dh kire byk dh tuuu T____T
dr sy ni? sob3...

akihiko said...

kalau blogwalking pastu jadi blogger paling friendly sure traffik naik byk punya
=D

akihiko

fitri oh fitri said...

gila bnyk! bgs2,.




www.fitridzulkifli.blogspot.com

Hajib said...

blogwalking is good... jangan lupa tinggal kesan juga... huhuhu

P A U L I N E said...

saya masih blum faham sangat dgn blogwalking ini.. bila kita terjah blog org lain then tinggalkan pesanan di chatbox.. itukah blogwalking?

luvly mya said...

wah2..good..congratez=p

P A U L I N E said...

thankz for the info.. ^^

Eyriqazz said...

wah,thanks for linking my site..berblogwalking kalau kena caranya, mmg akan selesa di kemudian hari...quality is better than quantity..

dsuterawangi said...

Yelah. Saya pun tak faham lagi pasal blogwalking ni. Nak kena tinggalkan komen atau tinggalkan pesanan dalam shoutmix kah ?

Lekir said...

ye betul.. sikit2 lelama bukan setakat jadi bukit.. jadi gunungpun boleh

faeznaem said...

dah sentuh sikit.. jemput lah.. =)

http://sayelafaez.blogspot.com/2010/02/blogwalkinggg-tapi.html

timhar said...

ya skit2 lama2 jadi bukit..
mari kita blogwalking hihihihi

miss anne said...

sudah banyak..sye punya masih sikit..70 pun belum capai..kena bertambah rajin nih

Aini said...

blogwalking memg bagus untuk kesihatan blog =)

eQuRlz said...

ok la tu..kira banyak la tu.. :)

imran said...

Tidak dinafikan blogwalking mampu menarik trafik yang tinggi.

|| nemo mimosh || said...

eh a'ah la..tapi tak sama pun..nak dekat2 sama..maybe apa yang kita nak sampaikan sama..hikhik..hidup Nuffnang..ceh3..:)

Markjue said...

Wow it's very fascinating me!!!!


http://markjue92.blogspot.com

Nurizaihan(◕‿◕.) said...

=)congrat

Deen said...

errr maaf yer saye newbie dalam nuffnang nei.... x berape tau sangat...

harap mintak tunjuk ajar...

ader berape soklan nak tanye laa...

1- Unik visitor tue pelawat mcm maner yek...
2- Blogwalking tue nak start mcm maner leh tunjuk care x.....

harap-harap post dlm bahasa melayu yer.... bi nei sedikit faul..... :D

❤ The High Flier Edition ❤ said...

hi.. im new in this blogging world. hehe. bagus la ade entry mcm ni. sket sebanyak boleh la membantu org2 mcm sy ni yg baru ni.. hehe

amyathirah.blogspot.com