Friday, February 26

Maafkan Aku Wahai Readers.

Post kali ini khas ku tujukan buat para readers SakiraLicious. Saya memang tidak berniat langsung untuk menyakitkan hati sesiapa on my previous post yang bertajuk : Aku Kadang² Tak Puas Hati Bila Tagboard Diguna Begini. Kalau korang baca the full entry, memang awal-awal aku dah minta maaf dah. But, kadang² bila hati dah panas, mata malas nak membaca till the end kan ? So, yeah. Saya ingin meminta maaf lagi sekali.


As I've said clearly in that post, saya hanya mengutarakan pendapat saya sahaja. Nothing more than that. I didn't halang you from doing anything kan ? I just gave you plain suggestions. Whether korang nak apply it atau tidak, is plainly up to you.

As how I've left a note at my tagboard section : I'm still a new blogger, kalau ada silap and salah tolong tegur in a proper way. Jangan leave an anonymous comment yang menyakitkan hati. Yes, I mengaku there were a few comments yang ditinggalkan sounding purely marah and nothing else. I don't blame them though. Sebab maybe cara I post entry saya tu salah. Sigh~

I am ready to accept critics, sama ada baik atau buruk. But please, leave it in a proper manner. Budi bahasa itu kan budaya kita ? I seriously respect Cik Puan Drunbella ; cause she commented in a good way yang menyebabkan I edit balik my post on the part of advertising a product or service through tagboard. Dia bagitau bila dia advertise through tagboard, sedikit sebanyak orang dapat tau ada penjual sedang menjual something online. I terima that comment, so I re-edited my post.

Again, I am really sorry kalau ada orang yang terasa with that post of mine. I tak bermaksud, tak berniat, tak berapa-apa je larh. Readers (kamu) dan author (saya) adalah bagai aur dengan tebing. Harus tolong-menolong antara satu sama lain. Dengan inilah kita boleh melahirkan satu komuniti blogger yang sihat, bukan ? Tanpa readers, siapalah saya.

13 comments:

Kujie said...

Kak Jie tak pasang choutbox walau ada akaun berbayar - tak suka spam. jadi mengelak sebelum terjadi :p

Sakira said...

Tergerak hati juga untuk mendelete ShoutMix. Tapi kalau saya mendelete, apa yang saya nak pakai untuk jejak pengunjung saya ? Huu~

Confuse-confuse.

Aus said...

hye sakira !
em , biase gak dapat cmtu..
nak marah pun x boleh..
sbb ramai sgt..
dan blog jenis terbuka kan..
ape aku buat..
ban je la...
hhhooho..
senang cite.

khairolghani said...

biasa yg letak nama anonymous tu penakut..abaikan je..blog ni tempat kita nak suarakan pendapat..biasa la kalau ada orang yg dengki2 ni..

TeRRoRRiZZ said...

blajo dari kesilapan.....

Sakira said...

Aus : Nak ban. Tapi xnak ban gak. Sebab saya sayang readers saya. Walaupun mereka mengkritik once or twice. Hehe :)

Khairolghani : Yes-yes. Biasa, anonymous itu penakut. Kalau berani, taruk je larh nama & URL. I'm not gonna bite. Hehe :)

Terrorrizz : Emh, saya tak tau saya belajar apa. Sebab orang tu tak gtau apa kesilapan saya. Just sound saya pastu blah. Huu~

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

lantak diaorang lah :-)

Aiza said...

ishk, npe neh?? de org hentam awk ke??

Sakira said...

Zikr : Emh, I takleh larh "Blog saya, suka hati saya" kinda thing. Orang sensitif larh katakan. Huhu~

Aiza : Yes-yes. Ada orang hentam saya secara anonymous. Tapi saya tak kisah. There is always ups & downs in life kan ? ;)

MiSz MaNja said...

Boleh je jejak pengunjung guna feedjit.com
such a simple rite?
biarkan mereka dgn dunia mereka

Sakira said...

Misz Manja : Ohh. Akan ku keep that suggestion in my head. Thanq :)

jaa sweets said...

sabar jela.....lumrah kehidupan~

Sakira said...

Jaa : Sabar3. Hehe :)