Wednesday, February 17

Nuffnang, Ohh Nuffnang !

Ohh Nuffnang, sarang hae yo !

As you all know, I'm a new blogger in the block sedang merangkak ke arah memajukan diri sendiri dan membantu sesiapa yang I boleh bantu in my own way. Tak kira larh sama ada through alam maya or realiti. So, apa kaitannya dengan Nuffnang ? Read on . . .

I start pakai Nuffnang during my first few week of blogging. Literally, I started on 11 January 2010, kalau tak silap larh. So kira dah genap sebulan dah, as of today, I pakai the advertisement from Nuffnang. And guess what ? My earnings up to date is : RM 16.25. Ohh, sukanya saya !


Okay, the thing yang I nak kepohci in this blog-post is not on how much I've already earned so far or what not. Sebab I am still a new Nuffnanger and I tau my earnings are ciput jer compared to some of you out there. The thing I nak maklumkan kat korang is the difference or kenaikan antara my minggu ke-3 and minggu ke-4 of my Nuffnang period.

On my 3rd week I earned a total sum of RM 9.00. Yes, I check my Nuffnang earnings every week. So, the kenaikan between my 3rd and 4th week is RM 7.25. In a week. Yaba-daba-doo ! Banyaknyer I naik ! Really caught me by surprise bila I saw the amount. Why surprised ? Sebab my first week of Nuffnang, I only earned RM 1.50. Tak percaya ? Tengok my post : Earnings.

So, kesimpulan yang I boleh buat di sini ialah . . . Kalau we update our blog frequently, ada a lot of traffic coming in and out from our page, our Nuffnang earnings will naik-naik-naiiik to a sum only we could experience. And I'm sure this is how Eyriqazz and other strong Nuffnangers earned their money. Plus, it's the best kalau we are a Glitterati member of Nuffnang, because the income will naik 20-50% higher than normal Nuffnangers.

Ohh by the way ; I ingin tarik balik about me wanting to berusaha sedaya untuk mendapat Innity ads in my earlier post : Innity, Ohh Innity ! . . . sebab I rasa my heart currently is totally stolen by Nuffnang. So, sekarang I just want to cuba sedaya upaya to come up with great posts that could tarik a lot of people coming into my page and maintain my traffic.

This is just my 1st month punya earnings. Can't wait to see my future ones.

Note : Sorry guys. Aku terlebih excited rasanya, sebab tu larh post pasal benda remeh-temeh ni. Haha !

16 comments:

ezany said...

congrats.. byk gak la tu.. keep it up..

nursarah said...

saya dah 10 bulan berblog baru pasang nuffnang.. gila lewat. huhu

ana_zara said...

wah.. bagus2.. saya pon ala2 kamu je.. baru stat dalam last januari tahun ni..

atreyu strange said...

As long as you're doing it right and fair for the advertisers.

JAI said...

Tahniah anda layak masuk 1001 blogger terhebat blog saya..hehehe

farhana ghafar said...

rajin pergi klik nuff orang then orang klik ur nuff back eyh? huhu hana nye cam sepi je nuff tu. ada lah secipput earning. ahha tamak :p camne ek nak bagi meriah. dhare tips tau. hit me back kayh :)

gooseberries said...

fuyooo shak..ahakz
akak bwu je 30 sen cedey siot..hahah :)

isha said...

uhhh tahniah
sha baru masuk minggu lps baru dpt 15 sen

miera said...

wah..cmne ni..aja la i.hehe

nuriz said...

wah dasat ye.

DaHLia said...

betul tu...bila org manyak kuar masuk, manyaklah yg masyukkk dalam blog kita..

igt kata org lama, dah 1st cashout, lebih cepat utk 2nd cashout... :)

Tekkaus said...

War...looks like you really love Nuffnang already. :p Ganbatte.

Wooi Kit said...

cepatnye kau dpt RM16++ dlm 1 bulan... T_T

Cik Norfa said...

tahniah..teruskan usahan anda...sebulan tu dh ader jumlah camtu berita baik utk masa depan...

fizi said...

wah...dlm sebulan da dpt bnyk ni..hebat2..bg tips2 ckit...

http://fiziblogger.blogspot.com

azlina k said...

hebat! (: