Wednesday, April 28

Siapa Itu Anonymous ?

Anonymous is the one term that bloggers can never not face during their period in blogosphere. It is the one term that each and every bloggers will go through no matter they are popular or not. Ini adalah solely based on pemerhatian saya yang tersendiri. Kalau ada silap and salah, tolong tegur.

Who are Anonymous ?


Anonymous ialah those yang are lacking a name, nameless. Those yang tidak diketahui namanya - unidentified. Those yang are lacking individuality, faceless. Basically, Anonymous refers to sesuatu atau seseorang yang unknown atau undiscovered. And most of the time, Anonymous choose to be that way.

Most ayats in the phrase above are cilok-ed from Wikipedia.

Who are Anonymous in blogging world ?

Anonymous in blogging world are those yang mengcomment entries di blog yang dikunjungi oleh mereka tanpa meninggalkan sebarang nama, e-mail ID, website URL, dan sama waktu dengannya. Most of the time, the comments left by Anonymous are very rude and disturbing to be read by the blog authors.

Note : Stay tune at SakiraLicious to read every single thing I have to say about Anonymous.

17 comments:

joegrimjow said...

kota boleh check sape anon tu sebenarya

Anonymous said...

hi
boleh berkenalan

bh said...

blogger pun satu(blogger.com)..why dont they separate that anon and name/url apart?

cEro said...

mostly anon mmg rude..
tp ade gak yg bagus, bagi komen, idea n saranan dgn niat tak mahu dikenali..

ParkAir said...

ini jenis orang baling batu sembunyi tangan, penakut punya worang.

Stargone said...

Hai, saya anonymous jugak.. tapi saya ada tinggalkan nickname dan website url. saya juga tidak kasar (rude). comel tak saya? hehe!

Sakira said...

@6655205146751587085.0
Ohh, boleh aja !
Cuma, kamu Anon - saya tak dapat trackback ;))

Sakira said...

@3310879009496048197.0
Yup-yup, memang boleh. That is one of the isi to my Anonymous series :)

Sakira said...

@855637512115266609.0
Emh, actually kita boleh choose to not allow Anonymous comment kita.
But then I choose not to - cause ada gak Anon yang baik hati :)

Sakira said...

@4480199110025049127.0
Yes-yes. I 100% agree ngan you ! Tu yang I cakap 'most of the time' in my entry :)

Sakira said...

@7019424710492226596.0
Boleh kata some of em' are penakut. Some of em' just takde keje lain ;p

Sakira said...

@2253000556359663824.0
Awak memang comel 'Anon' ! :))

Hasrol Nizam said...

anon, penah tgk dia komen..fuh, mmg sgt terkesan di hati..hehe
nasib baik my blog tak kena lagi

Sir Marcello said...

aku dah disablekan anon untuk memberi komen...tp mungkin aku enablekan balik bla miss sakira kata ada anon yg baik hati :)

FarhanaDr said...

Hai hai.. First time sini.. Memang manglish. Hik hik.. Anon? Tak penah berdepan dengan msalah anon lagi. Huhu..

Oh ya.. BTW.. Utk problem feed tu kan, actually it starts after i kept changing my template.. Jadi, kacau RSS FEED dia.. Then, last night lepas kapten tegur, i change again my template.. Then i test sendiri.. Pegi dekat blog list, then I add my own URL, (if dah ada before, remove it first).. It will tell you if your blog has any problem with RSS FEED when you try to save it.. U can do this before changing template.. Huhu.. Other than tukar template, tak sure if other solution lain..

And for comment luv, u can refer here.. Msalah saye dgan commentluv pon dah settle.. Ngee..

http://digitivity.org/877/feed-errors-in-commentluv-getting-unbanned

Sakira said...

@5750635970532812656.0
Memang ! I pun dah nampak dua-tiga. Pedas gila ohh !
But macam u, nasib tak kena kat diri sendiri lagi :)

Sakira said...

@5057097209213755160.0
Ada jer anon yang baik hati. Cuma jarang. Hmm.