Sunday, March 7

1 Tactic Untuk Meningkatkan Blog Traffic Korang [Part 1].

Write Often.

Write often untuk menjana traffic to your blog. Sering mengemaskinikan blog korang dengan kandungan yang berguna adalah langkah pertama to building your blog readers. The content you write ; adalah apa yang akan terus keep your readers coming back to your blog for more.

Furthermore, post frequently untuk meningkatkan jumlah peluang anda for your blog's contents to be noticed by search engines seperti Google, Yahoo, MSN dan sama waktu dengannya.


Bila anda menulis dengan konsisten on your blog, korang akan menambah lebih banyak pages to be indexed by search engines. Lebih banyak pages gives you the potential to be found by more potential readers.

Conclusion :

Menulis dengan kerap boleh membawa lebih banyak traffic to blog korang. Writing often to increase traffic to your website boleh mendapatkan anda more return visitors, referrals, dan sama waktu dengannya. Getting blog traffic is the first step untuk mendapatkan more readers. And writing often untuk meningkatkan that traffic is a great free way to do so.

Note : One of the few blogger yang memang I selalu nampak write often is of course : Eyriqazz.

+ Note : I try to write often by publishing two posts a day. Amacam, ok tak ? :)

Question : Apa pendapat korang tentang post ni ?

16 comments:

MyaFiza said...

yup..that is what i'm trying to do now..
try to write at least 1 entry per day...
keep writing...
thanks for this info.. (^_^)

Jeff Syiru said...

nice tips.... sgt2 bernas...

F I T said...

haha eyriqazz je kan..ramai dok respek bro eyriqazz ni sbb blog dia power..

saya sehari sekali je posting entry..paling kurang 2 hari satu poting..kalau update kerap sangat cam tak exclusive a..dan entry lama akan kurang kepopularannya..lagipun my blog bukannya 100% personal blog.kalau jadi redmummy takpe a. hehe

Hasrol Nizam said...

memang fah tak lek kata apa dah..ini jek 1st step kalau nak trafic..hehe

maCy said...

good tips :)

maCy said...

good tips :)

Eyriqazz said...

nama saya disebut di situ..thanks...hik3..biasanya auto publish je,..sehari kalau time ada mood..3 4 part entry boleh tulis..biasanya weekend la...

DaHLia said...

betul tu..kalo post dlm blog pun sikit, mcm mn org nk stay dlm blog kita ...dan mcm mn google nk crawl page kita...then mula laaa kata mcm2..

iklan: sudahkah anda disenaraikan dalam A to Z Blogger List? Jom!!

sabreehussin said...

erm..satu tips yang straight to the point. as a blogger, memang itu yang kita kena buat. Write a new post.

kulanz said...

memang tips yang bagus klu diamalkan.. terima kasih sebab berkongsi

et said...

hurm.begitu ke.tapi malas ah nak fikir trafik2 neh.hoho.

JOBS-VIEW said...

pernah one of my blog sblum ni famous..everyday around 800 unique visitors..but..dh kena remove..bcoz of google policy..huhu..

ape2pn..thanks fr sharing here..

[noTA kaKI]
akU taK luPA..”asAL daRI kmPUNG..” ;)

I Am Me said...

mmg rasa nak tulis hari2.tapi kekadang xde idea

Fara said...

hi, mmg cara terbaik.. tp kekadang tu mmg xtau nak tulis ape (^_^) otak kosong

SyUhAdA said...

erm...
good idea..
i'll try...
tq~

BeaN MorENo said...

setuju dengan idea ni...memang kene psot selalu untuk mendapat certain keyword...