Wednesday, April 14

Apa Kejadahnya Itu Manglish ?

Many of you may be wondering, apa kejadahnya Manglish ini ? Of course, after reading this entry. So, what in the world is Manglish ? Manglish is the version of the English language as spoken in Malaysia. Selalunya there are words in Malay yang tidak boleh ditranslatekan in English bila Malaysians speaks. Like ringgit, Datuk, orang asli, songkok, Menteri Besar dan sama waktu dengannya.

So, how is SL a Manglish blog ? Kalau you guys have been reading my blog for quite sometime, you would have realized I write in both Bahasa and English. Memang selalu mixed-up. It's not because my English tak power penuh or Bahasa tak power penuh or what-so-ever. It's just the way I write to express my thoughts and feelings. Dah memang selesa nak use up both of the language.


I'm sure kalau there is such thing as a blog examiner, I would fail. Like gila-gila fail. The language I use is so totally out of the dictionary. But, ada aku kisah ? Whoopsie, tarik balik that statement. Aku kisah gila-gila. Cause I utamakan my readers punya keselesaan. Readers are the main asset of a blog. Without them - we are nothing.

7 comments:

Ampuan Awang said...

benar sekali... tapi perlu disesuaikan pada tempatnya

ismishahril said...

bila penulis rasa itu casual, penulisan pun jadi casual juga lah.
manglish or not, asalkan sampai mood dan message, jalan! haha

kak ina kl said...

yes lah..tu sebab I tak suka tulis plus-plus ni..I love simple dimple..

semua org blh berjaya cam redmummy tu..insyallah

Sakira said...

@6808865860741857679.0
Sememangnya. Kalau guna Manglish kat kelas Bahasa, mampus I ! Heh ;)

Sakira said...

@4348147361872058902.0
Owh ! Hopefully the message yang I nak sampaikan is sent out properly ;)

Sakira said...

@7998230439755585448.0
Kak Ina salah comment entry kott. RedMummy yang sebelum :)

MuNsYi SaMa said...

i write in singlish..hehe

depends on your target readers. If you want more international readers,fully english would help deliver your message. =)