Thursday, April 22

Bila Aku Kurang Berblogwalking.

Perasan tak korang yang I tak berapa active sangat in blogging for the past 2 days ? I didn't do much posts, didn't do much blogwalking and yadda-yadda-yadda. Tak perasan ? Ohh well, begitu tak kenal punya larh SakiraLicious ini.


Anyways, I've got news ! I dah jadi aunty. Aunty, aunty, aunty ! Akak saya selamat lahirkan a baby girl on Monday,19 April '10 at about 11.51 PM. A real cute baby girl. Alhamdulillah :) 


Gambar ? Takleh letak lagi larh. Akak I kata, I boleh letak after 40 days. Dia taknak kena 'panahan mata' on the baby or something like that. Haha !


So, 2 days tak blogwalk - traffic pun apa lagi . . . drop down gila-gila larh. The first day yang I tak blogwalk - I had about 100 visitors. Okay lagi. The second day - only 50 visitors. Kurang gila-gila. But that was because, the second day ; I tak buat any blog post. Memang busy gila ohh bila ada a baby di rumah ! Hmm.

Gua bukan blogger otai, and saya baru lagi di blogosphere. Belum mempunyai loyal readers, and still ada a lot of things for me to learn in blogging world. So, yeah. Terpaksa larh menggunakan blogwalking untuk menarik pengunjung to view my posts yang tak seberapa ni.

But then again, family comes first. It's the first priority in my life. Blogging - I still boleh buat nanti-nanti when I get the time. Kan, kan ?

24 comments:

Hasrol Nizam said...

sama lar..baru je lepas exam ni, n baru buat 1 post..ikutkan dah boleh buat byk2, tapi tga sedih sebb nak tinggalkan kawan2..itu yang mood pun takde..hehe

b4 lupa, tahniah sebb dah jadik untie.. :))

Aidi-Safuan said...

huhu...slow2 la. aidi-safuan pon camtuh gak. tak blogwalking sehari jer, konfem teros drop visitor

MuNsYi SaMa said...

tak blogwalking, tak update penyumbang utama blog visitors drop..huhu

kalau yg dah famous, xupdate bhari2 pon orang dtg jenguk..huhu

suka_haha said...

wah x wat blogwalking pun kat 50 gak tu.. bnyk r tu hehe

Judiene said...

huhu. blogwalking is a must even though kte x post any entry on that day. huhuhu.
dulu aku pon malas gak blogwalking!
ehehehehee~~

MyaFiza said...

sama la kita.. i pun baru dapat anak sedara perempuan. lahir 18 april ari tu... mood nk blog pun agak kurang skrang..hmm... nk kena cari balik mood tu...

||| PöJìé PööH ||| said...

Tahniah Sakira..
Pojie pun ada anak buah jugak, pinjam BFF punyer anak buah.. Hahaha..

Salam dari blogger hingusan.
PojiePooh Abdullah
http://pojiepooh.blogspot.com/

Sakira said...

@6875677248914004308.0
Mood blogging itu semestinya kena ada. Kalau takde, memang berterabur larh blogging kita. Haha :)

Thanq !

Sakira said...

@4641725765454700186.0
To gain consistent traffic, memang kena slow-slow. There's no other choice. Pfft.

Tapi Aidi Safuan dah ada BB, boleh happy-go-lucky. Haha :)

Sakira said...

@2482800495010264928.0
Haa . . . Taw xpe ! But then again, dorang dah ada their own loyal readers. So, logic larh dari mana datangnya their visitors. Kan ? :)

Sakira said...

@8779881634114188495.0
Banyak ker ? Ala kadar je kott :)

Sakira said...

@4648470691553950558.0
Yep ! It is a must kalau nak menjana traffic :)

Sakira said...

@2593825712265987374.0
Haa . . . Mood I pon hilang ! Maybe sebab letih tersangat-sangat kott. Sigh~

Sakira said...

@2343064478829990090.0
Ehh, boleh pulak nak pinjam-pinjam ;p

Kyuubi_85 said...

slow2 skit. :

aku dah lama jd pakcik. hahaha

mrdzy said...

huhu..tak blogwalking pun visitor still banyak.. yang penting jangan lupa tarik traffic lepas beberapa hari.. betul tak?

Aus MeLankoLik said...

ala rilex je , hahahak .
aku takpaham la pasal panaham mata ?? hahahk
camner tu ??

budakhitam said...

kalau tak blogwalk, my visitors fall to 40..at the very first day..hmmm

Isfahanim said...

i sokong u shak...
(:

Isfahanim said...

i sokong u shak...
(:

Sakira said...

@6969028366110470018.0
I pun taktau camne nak terangkan. Haha !

It's just orang-orang tua punya believes ;)

Sakira said...

@79914275562371878.0
Betul-betul-betul !
Like right now, I selang hari come in just to do some blogwalking. So traffic pun up-down, up-down kinda thing. Haha ! :)

ParkAir said...

hey aku dah start jadi loyal reader ko ye. ;)

sama la aku lagi teruk kalu x update. dalam 30 lebih je huhu..

Sakira said...

@5224472912501715824.0
Whoaaa. Loyal reader, biar betol !?
Teruja kejap. Haha !

Traffic memang kalau tak update jatuh gila-gila. Lain larh yang memang dah famous. Hmm.