Wednesday, April 14

Tips : Blog Tagline.

Kalau korang are wondering what is tagline, I couldn't provide you with a very clever explanation. Yang I tahu - tagline ialah a branding slogan yang digunakan untuk memarketkan sesuatu barangan dan secara langsung mengadvertisekan barangan tersebut.

Conceptnya ialah untuk mengcreate satu slogan yang memorable so that audience akan mengingati that certain product or service or sama waktu dengannya.


Like what you see above, those are some taglines which we hear most of the time :
  • ING with their tagline Your future. Made easier.
  • Gardenia with their tagline So good . . . you can even it on its own !
  • Celcom with their tagline It's in your hands.
  • Wal-Mart with their tagline Save money. Live better.
Okay, Wal-Mart may be a bit sesat. Sorry, couldn't think of a different product or service ketika mencari-ing gambars. LOL !

So, what is blog taglines pula ? Blog tagline is also a kind of branding slogan yang kita guna untuk memarketkan our blog. And the concept is to make sure the readers of our blog akan mengingati our blog with that unique tagline of ours.

Conclusion, when readers masuk your blog - they read your tagline and it stays there in their kepala otak. Ingat ! It's kind of the first impression you as a blogger give to your visitors.

  • Beautiful Nara - Marilah bergosip secara berhemah. [I personally like this one.]
  • RedMummy - Pencinta merah. The red lover. The red diva.
  • KY Speaks - Food, travel, party, and everything in between.
The new tagline for SakiraLicious [SL] - it's a Manglish blog. Amacam, sesuai tak ? Perah-perah otak, ini jer yang I could come up with. Mula-mula rasa macam entah apa-apa jer. But bila re-read the tagline over and over again, berkenan larh pula.

What do you think of my new tagline ? Do you think it suits my blog, ada kena mengena tak ? What is your suggestion if I were to change my tagline again ? What is your tagline ? Ada kena mengena tak dengan your blog ? Do gimme feedback's. I'd like to know what's in your mind ;)

Note : Apa kejadahnya itu Manglish ? Read here.

16 comments:

Steward said...

Wa, best juga tagline nih sakura... Manglish Blog..

Yus said...

Sakira, honestly saya rasa kurang sesuai tagline tu, better u cari tagline yang lebih feminin..

Mine is "Experience The Blox".

kanip mito san said...

say pon nak gak

etomyam said...

steady...manglish blog..memang best :D

.:cEmmAh:. said...

huhu..manglish??cute..^.^

si karut said...

hahha, minat2!! saya mawu satu.. kalu nak camane nak buat?

si karut said...

ahah,, cute, cute.. melayu+english = manglish..
kalau aku merapu+serabut = marabut kan? hahaha...

Contact Lens Kelabu said...

hey!mine is "always in ur eyes"..heheh
it juz came out in my my mind while i'm thinking of my blog name..yaa my blogname is changed now but the what-u-call as "tagline" doesnt change at much..heheh. btw nice post! do come visit me later yah!

Contact Lens Kelabu said...

ouh2..lupa nak gtaw.
my new tagline is "u'll be always in my eyes".
heheh.
as i said it doesnt change much than the last one.

Sakira said...

@8568404252169926739.0
Tak sesuai, why ekk ?

Sakira said...

@1275029499557925530.0
Marabut ? Lebih kurang begitu larh. Tapi takkan nak guna itu sebagai tagline blog anda ? ~__~

SyUhAdA said...

ok jgk..
sesuai2..

DaHLia said...

dulu : When mind, heart, knowledge transform into writing pieces..

skrg : Bukan kisah bunga DaHLia

nanti kena tukar jugaklah kut..

MuNsYi SaMa said...

ape tagline yg best2 lagi?mls nk pikir..letak quote org je..huhu

tp tagline mantap2 pon, blog xterupdate susah gak.hehe

Sir Marcello said...

tagline amat penting...kamu dah macam orang marketing jer~

Sakira said...

@984856736008015604.0
Ohh tidak ! Saya budak management ;p