Tuesday, April 13

RedMummy : Jadi Mewah Tulis Blog.

Heboh satu GengBlogger [GB] about RedMummy appearing on myMetro today. And saya juga tidak mahu ketinggalan dalam menghebohkannya. But cara penghebohan saya ada a little bit of twist. I taknak heboh-heboh pasal the fact that now RedMummy berupaya untuk menjana RM 10,000 sometimes in a month. Whoopsie, terlepas juga that statement.


Anyways, the thing yang I nak tekankan kat sini from that piece of news is, the fact that she received her first Nuffnang cheque of only RM 90.00 after three years of blogging. Repeat - three years. Sekarang ini ramai jer yang dah boleh make that ammount within three months. Of course larh - dorang bergantung kepada fraud clickers. But RedMummy - no, no. I don't think so.

So, apa yang kita dapat lihat dari sini ialah [omaigod, ayat skema gila !] usaha itu tangga kejayaan. Without you taking all the necessary steps needed, you are not going anywhere babe ! Like what RedMummy said : you have to have semangat yang kuat and tidak kenal erti putus asa. That's the only way on how you akan berjaya.

Sekarang ini ramai blogger yang complain-mengcomplain about getting very sikit pendapatan jer from Nuffnang and sama waktu dengannya. Cuba think like RedMummy. For her, if dalam masa setahun atau dua tahun masih tidak menerima sebarang pendapatan, is perkara biasa. Cause menulis blog memerlukan kesabaran tinggi. Kita dah dapat beberapa ringgit within months have got nothing to complain. Okay ?


Like what I said in Best Bits Of Project Alpha Season 1, I memang truly admire RedMummy. It's very inspiring to see a wife, mom and a businesswoman bringing down her writings in her own unique way. She's not only juggling with her own personal life, but also a life as a blogger. If you ask me who's my idol in blogging world, you got the answer right here in this post.

24 comments:

Hasrol Nizam said...

rm90 in 3 years?
takde jalan mudah untuk berjaya..kan

Jard The Great said...

hehehe.. suka gak redmummy.. ku da jumpa.. mmg ramah

Marya Hana . said...

hebat la die.
betol 2. mesti ade kesabaran jugak.

*geng blogger*

DaHLia said...

redmummy memang simbol wanita berjaya :)
semoga beliau terus sukses dalam semua cabang kehidupannya.. :)

Steward said...

Bestnya article ni.. nak jadi macam dier la.. ni nak cari tips ni...

MyaFiza said...

kagum ngan dia...
redmummy yg berjaya.

kayown said...

red mummy sgt hebat..
sakura baru belajar nak mengenali red mummy :)

Razis said...

best jer bc artikel die kat metro. Dahsyat. Akan ku follow jejaknya. (tp bukan sebagai suri rumahla) hahah

aizuddin.com said...

red papa tak de ke?hehe

KW(Kakiwayang) said...

comel kakak tu.ngee

ismishahril said...

betul~

tulis je seikhlas hati. duit tolak tepi. asal kan kita happy. haha

yang suaz said...

skrg ni smua org nak redmummy ye..ahaha..

Sakira said...

@7458441048791093017.0
Yup. Memang tiada jalan mudah untuk berjaya. Sikit-sikit, lama-lama jadilarh gunung :)

Sakira said...

@400091830932731021.0
Amin :)

Sakira said...

@5539937399926321280.0
Nak tips ? Drop by at RedMummy's blog. Dia ada share di situ ;)

Sakira said...

@2787677798173162881.0
Asal, nak cuba jadi ekk ? ;)

Sakira said...

@7968045125630399409.0
Wahh, dah berpantun pulak ! :)

Sakira said...

@4053223414597838298.0
Emh, article kat Metro tu ada banyak errors. Baik you singgah at RedMummy's blog to know more about her ;)

Sakira said...

@8729613402905777605.0
I bukan dari sekarang. Masa mula-mula berblogging also she was one of the many blogging inspiration :)

ParkAir said...

entri ni wat aku bersemangat jek!

arsanida said...

redmummy idolaku....thank u redmummy

arsanida said...

ye la..redmummy tu idola saya untuk berjaya mcm dia jgk...at least dapat gak bantu my hubby...thank u to redmummy

siti nur fadhilah said...

adore her too.. :)

nouriyuko said...

minat kat dier...usaha tanpa kenal erti penat...mmg semangat red mummy...